Gemeinschaft für studentischen Austausch in Mittel- und Osteuropa (GFPS) e. V.

GFPS e. V. > Programm > Termine > 2015 > Zlepši svou němčinu na Česko-německém tandemovém kurzu!

Zlepši svou němčinu na Česko-německém tandemovém kurzu!
in Perninku (Krušné Hory), 07. – 21.08.2015

[Photo] Tandemplakat L06 cz de-page-001
Tandemplakat L06 cz de-page-001.

O kurzu

Během 14ti denního jazykového pobytu, kterého se účastní 10 Čechů a 10 Němců, mají studenti možnost zdokonalit své znalosti německého, respektive českého jazyka, v přirozeném prostředí přímo s rodilými mluvčími.

Program v kurzu je rozdělen do dvou částí. Dopoledne probíhá vyučování vedené zkušeným lektorem, rodilým mluvčím daného jazyka. Výuka je přizpůsobena přesně na míru jazykové úrovni konkrétních účastníků. Odpoledne jsou účastníci rozděleni do česko-německých dvojic nebo malých skupin, ve kterých při různorodých tématických aktivitách kreativně aplikují nově nabyté znalosti. Vedle toho je Tě ale v rámci kurzu čekají výlety do přírody i měst, společné vaření, sport, hry, promítání filmů a mnoho dalšího! Při společném pobytu postupně opadá strach z mluvení a usnadňuje se komunikace. Tandem je tak jedinečnou příležitostí díky níž můžeš zdokonalit své jazykové dovednosti v přímém kontaktu s rodilými mluvčími a dozvědět se tak i spoustu nového o sousední zemi. Právě tento přímý a intensivní kontakt je hlavním rozdílem oproti běžným jazykovým kurzům. :-)

Pro celý kurz je nám v Perninku k dispozici prostorná horská chata. Zdokonalení dovedností je možné i díky účasti studentů v každodenních komunikačních situacích, jako je například společná příprava jídla. V pokojích pro 2-4 osoby jsou spolu ubytováni mluvčí obou jazyků. K chatě přiléhá velká zahrada, kde mohou účastníci kromě táborákového ohniště v rámci programu či svého volného času využít i volejbalové hřiště, hned za zahradou se pak nachází les.

Účastníci

Kurz je koncipován především pro vysokoškolské studenty, kteří mají středně pokročilé znalosti němčiny. Hlavním předpokladem účasti je ale chuť aktivní komunikace a zapojení se do intenzivní německo-české kulturní výměny se zábavným programem.

Účastnický poplatek činí 4 200 Kč pro české účastníky a 250 Eur pro německé účastníky.

V ceně jsou zahrnuty: • Jazyková výuka vedená profesionálními lektory, učební materiály • Ubytování • Celodenní strava (některé z pokrmů připravujeme společně v chatě) • Dva celodenní výlety (jeden v ČR, jeden do Německa) • Volnočasové aktivity • Certifikát o účasti na kurzu

V ceně nejsou zahrnuty náklady na dopravu. Do Perninku lze bez snadno dojet vlakem i autobusem.

Přihlášky

Výběr celkem dvaceti účastníků probíhá po uzavření přihlášek. V jednotlivých jazykových skupinách je stanovena vyvážená jazyková úroveň, což je nespornou výhodnou nejen pro samotné studenty, ale i pro efektivní průběh celého kurzu. Aby mohl být výběr proveden objektivně, je důležité, abys přihlašovací formulář vyplňoval samostatně. O výsledku budeš včas informován. :-)

Uzávěrka přihlášek: 31. května 2015

Pokud budeš mít jakékoli dotazy či připomínky, neváhej se na nás obrátit na adrese: tandem-sprachkurs@web.de Využij ojedinělou možnost učit se cizí jazyk v přátelské atmosféře. Těšíme se na Tvou přihlášku a případné osobní shledání v Perninku! :-)

Jana, Juri, Katrin, Inga a Sophia (loňští účastníci a letošní organizátoři Česko-německého tandemového kurzu :-))

Moritz Michael Mätz

Dieser Termin in Deinem Terminkalender: ICS | ICS Abo | Was ist ICS?

Alle Termine dieser Reihe in Deinem Terminkalender: ICS | ICS Abo | Was ist ICS?

Aus den vergangenen Jahren …

10. – 23.07.2022 Deutsch-tschechisches Tandem 2022 in Pernink, Erzgebirge
06. – 20.07.2019 Deutsch-Tschechisches Tandem 2019 in Pernink, Erzgebirge
20. – 31.08.2018 Tandemsprachkurs Deutsch/Tschechisch in Pernink
11. – 25.08.2017 Tandemsprachkurs Deutsch/Tschechisch in Pernink

Zurück zum Terminkalender